Diskuze

Miliony litrů pitné vody pro Brno mizí z potrubí, opraví se jen zlomek

Pitná voda z přehrady Vír je pro Brno a okolí nenahraditelná. Do města putuje téměř metr a půl širokými trubkami, ty jsou však z nekvalitního materiálu a po třiceti letech fungování často praskají. Část vírského vodovodu, který zásobuje stovky tisíc lidí, teď čeká výměna.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No stále se odpovědným říkalo neprodávejte strategická zařízení a zdroje chamtivým cizincům, nechejte je v rikou státu, je to pro lidi v Čechách a na Moravě.Né "odpovědní" prodejci byli "finančně chytřejší" ale zapoměli udělat právnickou zarážku proti vyvádění zisků v plném objemu, bez jakékoliv odpobědnosti na rekonstrukci technologických zařízení, které jim stále do zahraničních kapsiček dobře sypou penízky nešťastných daňových poplatníků, kterým se stále a stále zvyžují ceny vodného a stočného a ta "ekonomická tasemnice se stále nedá vypudit z dobrého rita.

Bylo tato protilidová akce udělána z neznalosti nebo byla na něčí popud udělána úmyslně, poškodit a ždámat lid naší země.[>-]

0 0
možnosti

Metr potrubí, 200 tisíc Kč ;-D To se asi bude s vodovodem zároveň stavět i čtyřproudá silnice...

3 0
možnosti
Foto

JTbanka inzeruje až se práší, ale zatím je to pouze na vyrovnání inflace. Snad lepší budou státní dluhopisy, tam dávají půl procenta nad inflaci.

0 0
možnosti

No vpdpvpdní řady jsou skoro těměř 70let a více staré.Zatím se do toho investovalo jen zlomek toho,co by bylo zapotřeby.Tak čemu se divíte,že se vám strácí voda??Tady je dobře vidět,jak že se staráme o důležitou komodytu na trhu a pak si stěžujeme že je drahá??Jsme jako stát hrozný bordelář a to ve všem!!!;-€

0 2
možnosti

I34v15a75n 88H38o94l63a66s

16. 1. 2020 21:06

I v pravopyse.

1 0
možnosti
Foto

To jsem zvědav, čím VAK nahradí plastové potrubí, které může být oním primárním zdrojem plastů, které se nachází v tělech spotřebitelů této ,,pitné vody".

1 1
možnosti

Nelze mít všechno. Voliči si přejí dotace na pěstování řepky, tak není na opravy vodárenské sítě.

1 6
možnosti

30 let si to přeji? To se spíš prodejem vody někdo pěkně nakapsoval neudrzoval...

2 1
možnosti

A to chtějí aby mělo Brno 600 000 lidí.... A žít a přepravovat se budou jak, když stávající infrastruktura ( voda, kanalizace, doprava) už při 350 000 je za hranou???

5 0
možnosti
Foto

Adame, město je jako strom, roste, roste, až se zlomí. Čím větší město, tím větší sláva pro úředníky, kteří si myslí, že město spravují a řídí. Do jistého limitu. Ale neplačte, včera nám Babiš slíbil metro. Budeme na tom líp než Bratislava. Někdy.

1 2
možnosti

No a nebylo by jednodušší těsně vedle stávajícího potrubí potrubí, položit hned nové? Tím starým by se dál dodávala voda do Brna A jak by bylo hotovo tak staré odříznout a nové napojit? Nevím jestli je to tak možné? Nejsem stavař a ani inženýr.

1 0
možnosti

Kolem Drásova je dotčené potrubí vyrobeno z laminátu. Viděl jsem tam rozervané potrubí před rokem 2013.

0 0
možnosti

P87e86t56r 83P38a83ž80o57u10t

15. 1. 2020 23:09

Čím dál tím více si normálně začínám myslet že komunisti byli vlastně geniální. Vládli tu 41 let za tu dobu postavily většinu dálnic, které tu dnes máme. Stavěly se rozvody inženýrských sítí, přehrady a byty jejichž velikost byla kdysi terčem posměchu ale dnes se staví byty ještě menší. Dnes tu máme 31 let kapitalismus a nejsme schopni opravit prakticky nic jen brečet že je všechno drahé na nic nejsou peníze a realizace je prakticky nemožná. Sakra jak je možné že některé Římské stavby přečkali 2 000 let ve funkčním stavu a v Česku o 2 000 let později máme skoro problém aby přežily kolaudaci?

12 8
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti