Vychrtlý pes měl boudu plnou výkalů. Majitelé tvrdí, že sešel stářím

  • 5
Zbídačeného retrívra objevili nedávno strážníci v jedné ze zahrad v brněnských Řečkovicích. Psovi vystupovala žebra, byl špinavý, kulhal a během chůze upadl. Majitelé pozemku se snažili hlídku přesvědčit, že se o zvíře řádně starají.

Pes se nacházel v kotci obehnaném mříží a podle strážníků působil velmi zanedbaně. 

„Zřetelně mu vystupovala žebra, byl špinavý od bláta, kulhal a při chůzi se dokonce i svalil na zem. V prostoru, který měl vymezený pro svůj pohyb, nebyla ani miska s krmivem, ani nádoba s vodou. Strážníci našli pouze převržený kbelík, který ovšem podle osloveného svědka ležel na zemi údajně už týden,“ uvedl k případu mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Na místo přivolal dispečink také psovody, kteří potvrdili, že zvíře je ve špatném stavu a bude muset k veterináři. Retrívra se ujala zvěrolékařka, která mu podala infuzi. 

„Jeho stav se do druhého dne znatelně zlepšil a odezněl i silný třes způsobený pravděpodobně zesláblostí,“ poznamenal Ghanem. Od středy se o psa starají v útulku městské policie.

Na základě informací z katastru nemovitostí se podařilo hlídce najít majitele pozemku, na kterém se kotec nacházel. 

„Majitelé přesvědčovali strážníky, že fenku pravidelně venčí a krmí a že je pouze sešlá věkem. Když však hlídku pustili na pozemek a otevřeli mříž, strážníci si všimli, že bouda je plná bláta a psích výkalů,“ řekl Ghanem.

Hlídka vše zdokumentovala kvůli podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířete. Případem se bude dále zabývat státní policie.