Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Patnáctiletá dívka nadýchala 1,85 promile, servírka dostala pokutu

  • 0
Pití alkoholu se v noci z pátku na sobotu nevyplatilo jednatřiceti nezletilým z Blanenska. Policisté totiž kontrolovali místní bary, restaurace a diskotéky a zjišťovali, jestli se v nich neprodává alkohol návštěvníkům, kteří ještě nemají osmnáct let. U sedmi z přistižených dechová zkouška ukázala víc než jedno promile alkoholu.

"Policisté zjistili během noci jednatřicet opilých chlapců a dívek mladších osmnácti let," uvedla policejní mluvčí Iva Šebková. "U sedmi z nich pak dechová zkouška ukázala víc jak jedno promile alkoholu v dechu," dodala mluvčí. Neslavnou rekordmankou se podle ní stala patnáctiletá dívka, která nadýchala 1,85 promile.

"Policisté také odhalili jednoho sedmnáctiletého mladíka, jenž měl pozitivní test na drogy. Prokázalo se u něj užití marihuany," přiblížila dále Šebková.

Nezletilé konzumenty alkoholu nebo drog předali policisté na služebnách v Blansku a v Boskovicích jejich rodičům. "Kromě toho budou o skutečnosti, že mladší 18 let požili alkohol, také informovat příslušné orgány sociální péče," doplnila mluvčí.

Zkrátka přišli nejen nezletilí

Páteční noc se nevyplatila také blanenské servírce, kterou policisté pokutovali za to, že podala alkohol čtyřem mladistvým. "Za tento přestupek jí udělili blokovou pokutu ve výši tisíc korun," uvedla mluvčí.

Během akce policisté také zajistili muže, který je podezřelý z držení omamných a psychotropních látek. "Devět pokut v celkové výši téměř pět tisíc korun uložili policisté také za přestupky v dopravě," vypočetla Šebková.

Kontrol v Adamově, Jedovnicích, Blansku, Kuničkách, Boskovicích a Kunštátě se zúčastnilo dvacet policistů z Blanenska, tři psovodi, čtyři policisté cizinecké policie, šestnáct policistů speciální pořádkové jednotky, dva policisté služby kriminální policie a vyšetřování a tři strážníci Městské policie v Adamově a v Kunštátě.