U Kořence na Blanensku se převrátilo malé sportovní letadlo. Pilot se zranil...

U Kořence na Blanensku se převrátilo malé sportovní letadlo. Pilot se zranil (15. května 2021) | foto: HZS Jihomoravského kraje

Ultralightu selhal motor a letadlo se převrátilo, jeden lehce zraněný

  • 2
U Kořence na Blanensku se v sobotu při nouzovém přistání převrátilo ultralehké letadlo. Jeden z mužů dvoučlenné posádky skončil se zraněním v nemocnici.

Nehoda se stala kolem 11. hodiny. V letadle letěli devětapadesátiletý pilot a jednasedmdesátiletý cestující. 

„Podle prvotního vyšetřování měli technický problém s motorem, a proto nouzově přistávali bez motoru. Při tom se jim ulomilo kolo a letadlo se převrátilo,“ popsal nehodu mluvčí policie Bohumil Malášek.

Mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková uvedla, že záchranná služba na místě prohlédla dva lidi. „Jednoho jsme ponechali na místě a druhého staršího muže jsme s lehkými zraněními přepravili do nemocnice,“ uvedla Kropáčková.

„Při havárii se zranil pilot. Asistovali jsme záchranné službě a zabezpečili vrak proti vzniku požáru,“ doplnili na Twitteru hasiči a zveřejnili k výjezdu fotky.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: Kořenec, Blanensko