V lese na Brněnsku spadla dívka z koně, do nemocnice ji transportoval vrtulník....

V lese na Brněnsku spadla dívka z koně, do nemocnice ji transportoval vrtulník. (9. října 2021) | foto: Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje

V lese na Brněnsku spadla dívka z koně, na pomoc vzlétly dva vrtulníky

  • 0
Dva vrtulníky vzlétly na Brněnsko k dívce, která spadla z koně v těžko přístupném terénu v lese. Událost se stala u obce Kuřim v sobotu odpoledne, celá záchranná akce trvala necelou hodinu. Dívka se středně těžkým zraněním skončila v Dětské nemocnici Brno.

 „Vrtulník přistál na nejbližším možném místě. Zdravotníky dělilo od pacientky ještě několik kilometrů, proto lékařskou posádku převezl na místo po zemi inspektor provozu,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Podle ní byla dívka při vědomí. „Zafixovali jsme ji a podali léky na tišení bolesti. Poté pacientku za pomoci jeřábu vyzvedl vrtulník policie s posádkou složenou z policistů a hasičů. Stroj dívku následně přiblížil našemu vrtulníku,“ uvedla Bothová. 

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Mikošky celá záchranná akce netrvala ani 60 minut.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,