(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Josef Vostárek, MAFRA

Opilý strojvedoucí, který usnul v lokomotivě, dostal roční podmínku

  • 4
Roční podmínku a pětiletý zákaz řízení vlaku dostal od Okresního soudu ve Vyškově strojvedoucí, který loni popíjel alkohol přímo za jízdy z Brna do Křenovic. O trestním příkazu informoval server Novinky.cz.

Strojvedoucího spícího v kabině lokomotivy objevili loni v listopadu kolem poledne na nádraží v Křenovicích kolegové. Přivolaní policisté mu naměřili 2,6 promile alkoholu a zabránili mu v plánované jízdě zpět do Brna.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozily strojvedoucímu tři roky vězení. Nakonec dostal roční trest podmíněně odložený na zkušební dobu 3,5 let a pětiletý zákaz vykonávání funkce.

Podle trestního příkazu, z nějž cituje server novinky.cz, muž během cesty pil nezjištěné množství alkoholu. Ze stanice Sokolnice vyjel se zpožděním a se  soupravou zabrzděnou průběžnou brzdou. Do cílové stanice v Křenovicích dorazil s dvacetiminutovým zpožděním a nereagoval na pokyny vlakvedoucícho.

České dráhy muže okamžitě přeložily na jinou práci a poté podle trestního příkazu propustily.

„O rozhodnutí soudu víme, ale informace pracovněprávní povahy nesdělujeme,“ sdělila na dotaz iDNES.cz mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.