Řidič vjel před strážníky na koleje v zákazu vjezdu, nadýchal dvě promile

  • 0
Hned několik prohřešků najednou spáchal řidič jedoucí o víkendu nočním Brnem. Neměl zapnutá světla, přímo před strážníky zabočil do zákazu vjezdu a navrch nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Strážníky hlídkující v autě v noci na sobotu zaujala škodovka projíždějící Mendlovým náměstím v centru Brna pouze s denními světly, zadní tak neměla zapnutá vůbec.

„Přestože byl řidič na hlavní a měl přednost, po zahlédnutí služebního vozidla městské policie nečekaně zpomalil, jako by se rozmýšlel, zda v cestě před strážníky pokračovat. Po chvíli vjel na tramvajový pás přímo do zákazu vjezdu,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Když hlídka auto zastavila, pohyb řidiče i jeho mluva naznačily, že má ke střízlivosti daleko. Na otázku, zda požil alkohol, reagoval slovy „asi jo.“ Množství upřesnil na „nějaký dvě tři piva“, které údajně vypil před půl hodinou.

„Přítomnost alkoholu v těle potvrdila také dechová zkouška, která přinesla výsledek přes dvě promile. Strážníci proto případ s podezřením ze spáchání trestného činu předali přivolaným policistům,“ informovala Skřivánková.