Opilý řidič chtěl prosvištět tunelem, vůz po smyku skončil v kotrmelcích

  • 129
Ve vysoké rychlosti havaroval v Husovickém tunelu v Brně třicetiletý řidič. Nehoda se stala v pondělí brzy ráno, když šofér nezvládl řízení. Auto dostalo smyk a v zatáčce se přetočilo přes střechu. Policisté vzápětí zjistili, že muž usedl za volant opilý.

Řidič do tunelu vjel kolem čtvrté hodiny ráno. „Naštěstí v tu dobu nebyl v tunelu skoro žádný provoz, takže do vozidla po nehodě nikdo další nenarazil,“ podotkl policejní mluvčí David Chaloupka. 

Policisté, kteří k nehodě přijeli, zjistili, že třicetiletý muž řídil opilý. „Po nehodě mu naměřili téměř 2,3 promile alkoholu. Nyní je podezřelý trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ informoval mluvčí. 

Motorista vyvázl bez vážných zranění. Zatím podle Chaloupky není jasné, jak rychle ve skutečnosti jel.

„Přesnou rychlost určí až další vyšetřování, odhadne ji znalec. Je ale jasné, že musela být velmi vysoká, jinak by ke smyku ani nemohlo dojít. Tato konkrétní zatáčka není nijak záludná,“ doplnil Chaloupka. 

O víkendu policisté přistihli dalších deset řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu. Všechny provinilce přistihla hlídka z Rajhradu. 

„Ve většině sobotních případů řidiči nadýchali okolo půl promile, nejvyšší hodnotu téměř jedno promile měl pětadvacetiletý cizinec. Jednomu řidiči, kterého policisté zastavili v neděli, vyšel pozitivní test na marihuanu,“ vypočítal mluvčí. 

Podle něj výsledky víkendové služby ukazují, že stále mnoho řidičů nepamatuje na dostatečný čas k vystřízlivění po tom, co přestanou předchozího dne pít alkohol. „To, jak rychle odbouráváme alkohol, je  silně individuální a může být ovlivněno mnoha faktory,“ upozornil Chaloupka.