Kličkující dodávka skončila na boku a zablokovala silnici, řidič nadýchal

  • 1
Hned několik kolizí zvládl řidič dodávky Iveco během své krátké jízdy po Břeclavsku. Poslední z nárazů do svodidel vůz převrátil na bok přímo na mostě přes řeku Dyji, který zůstal víc než hodinu zablokovaný. Šofér pak nadýchal přes promile alkoholu.

Čtyřiačtyřicetiletý muž měl ve čtvrtek odpoledne problémy s ovládáním svého auta hned od startu v Podivíně, kde podle svědků zavadil o zaparkovaný vůz.

„Jeho dalšího kličkování na silnici směrem na Lednici si pak povšiml řidič, který volal na tísňovou linku policie,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Dodávku potkalo ještě několik drobnějších kolizí, její jízdu pak ukončil náraz do svodidel mostu přes Dyji.

„Vůz se při nehodě převrátil na bok a zablokoval oba jízdní pruhy vozovky. Řidič v dodávce cestoval sám, takže mimo sebe nikoho dalšího nezranil,“ informoval Chaloupka.

Lehčí zranění umožnilo muži absolvovat dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 1,38 promile. Odklízení auta zabralo zhruba hodinu, silnice mezi Podivínem a Lednicí byla znovu průjezdná od 16:30.

Převrácená dodávka na hodinu blokovala most přes Dyji mezi Podivínem a Lednicí.

Převrácená dodávka na hodinu blokovala most přes Dyji mezi Podivínem a Lednicí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz