VIDEO: Opilý řidič kličkoval Brnem, lidé na zastávce před ním uskakovali

  • 11
Na riskantní jízdu po brněnských silnicích se vydal opilý řidič, který měl navíc na autě prasklou pneumatiku. Projel přes Cejl, zamířil k Dětské nemocnici a dostal se až do ulice Milady Horákové. Ohrozil i lidi čekající na tramvaj.

Podivně kličkujícího auta si u Dětské nemocnice všiml v pondělí odpoledne kolemjdoucí, který zavolal na linku městské policie. Na místo vyrazila autohlídka. 

„Vůz zpozorovali v ulici Milady Horákové. Řidič vůbec nedbal jízdních pruhů a směrem do centra se vydal se svým vozidlem po tramvajovém pásu. Cestu do křižovatky mu hlídka zahradila služebním autem se zapnutým výstražným světlem i sirénou a donutila tak šestapadesátiletého muže zastavit,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Tereza Kadrnožková. 

Šestapadesátiletý řidič nebyl schopný srozumitelně mluvit, proto strážníci provedli dechovou zkoušku. Muži naměřili přes 2,1 promile alkoholu. 

„Pracovníci dohledového centra městské policie následně zjistili, že muž několik minut předtím svou jízdou mimo jiné ohrozil i několik lidí čekajících na zastávce Jugoslávská. Tam totiž v jednu chvíli najel dokonce na nástupní ostrůvek,“ přiblížila Kadrnožková.

Případ si proto převzali k dořešení státní policisté.