Muži pod vlivem alkoholu za noční vyjížďku hrozí až roční vězení. Ilustrační snímek

Muži pod vlivem alkoholu za noční vyjížďku hrozí až roční vězení. Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Opilec ujížděl hlídce, pak si chtěl přesednout a praštit policistu

  • 6
Brněnské policisty v noci zaměstnal opilý řidič, který na sebe upozornil rychlou jízdou v centru města. Po krátkém pronásledování se muž pokusil o lest. Zastavil u krajnice a pokusil se přelézt na zadní sedadlo. Při tom však už jeden z policistů otevřel dveře a opilec se ho pokusil uhodit.

Rychle jedoucího vozidla kia si všimli policisté hlídkující v Bratislavské ulici v Brně. Po náhlém zrychlení ujel směrem ke Kolišti.

„Policisté se rozhodli osobu za volantem zkontrolovat. Na znamení k zastavení řidič zareagoval u ulice Plotní a přibrzdil na krajnici,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková.

Když její kolegové přicházeli ke stojícímu vozu, viděl, jak se hříšník za volantem pokouší přelézt na zadní sedadlo.

„Jeden z policistů vystoupil a otevřel zadní dveře. Řidič, který měl nohy ještě na předním sedadle, prudce máchl rukou a snažil se policistu uhodit, ten ovšem zkušeně zakročil a muže vytáhl za paži ven,“ popsala Straková.

Jednání čtyřiatřicetiletého muže vyšlo najevo záhy. „Při dechové zkoušce přístroj ukázal hodnotu 1,57 promile a zcela střízlivý nebyl ani o devět let mladší spolujezdec. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a nechali auto odtáhnout, aby netvořilo překážku v silničním provozu,“ doplnila policejní mluvčí.

Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky muži nyní hrozí až roční vězení.