VIDEO: Opilé ženě po hádce selhalo srdce, oživovali ji strážníci

  • 14
Ostrou výměnu názorů s bývalým partnerem neunesla třicetiletá žena v Brně. Zřejmě i kvůli tomu, že byla dost opilá, zkolabovala a zastavilo se jí srdce. Znovu jí ho nastartovali strážníci pomocí defibrilátoru.

Strážníky ve středu v podvečer u brněnského hlavního nádraží zprvu oslovil muž, který si stěžoval na útok své bývalé přítelkyně.

„Vzala mu prý jeho mobilní telefon, a když ho chtěl zpátky, začala ho tlouct do obličeje,“ sdělil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Podezřelou ženu objevila hlídka v nedalekém občerstvení, kde popíjela pivo. Podle strážníků byla silně opilá. Když vyšla ven a spatřila svého expartnera, popadl ji amok. „Okamžitě mu adresovala sprosté nadávky a pokusila se ho napadnout. Současně mrštila o zem skleněným půllitrem,“ popsal Ghanem.

Ženě se srdce zastavilo opakovaně

Strážníci ženě nasadili pouta, když však chtěli případ sepsat, začala si stěžovat na potíže se srdcem a svalila se na zem.

„Hlídka rozpoznala srdeční zástavu a okamžitě zahájila nepřímou srdeční masáž, přivolala sanitku a jeden ze strážníků spěchal do služebního vozidla pro automatický defibrilátor. Po několika stlačeních hrudníku začala žena znovu dýchat, zástava se však v několikaminutových intervalech zopakovala ještě dvakrát,“ vylíčil Ghanem.

S pomocí defibrilátoru se povedlo strážníkům srdce ženy znovu nastartovat. Záchranáři ji pak odvezli do nemocnice.