Opilá šedesátnice v podprsence obtěžovala hosty luxusní brněnské restaurace

  • 15
Nežádoucího zpestření se ve čtvrtek večer dočkali hosté jedné luxusní brněnské restaurace v centru města. Opilá žena se jim před restaurací vystavovala jenom v podprsence a z ulice klepala na výlohu. Jednoho z přivolaných strážníků pak dokonce chytla pod krkem.

„Pro personál to byla delikátní situace a na klidu obsluze nepřidalo, když začala opilá šedesátnice poměrně prudce narážet do francouzského okna. Jeden ze zaměstnanců proto nepříjemnosti vylíčil na lince 156 a vyslaná hlídka hned poznala, že telefonát byl odůvodněný,“ přiblížil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Žena byla na přicházející hosty hrubá a podrážděně křičela i na strážníky. Při orientační zkoušce nadýchala více než dvě promile alkoholu. „No a co? Ty jsi nikdy nebyl pod vlivem alkoholu?“ reagovala žena, když jí strážník oznámil, že nadýchala 2,16 promile. V tu chvíli začala hlídce nadávat.

Navíc se neustále potácela kolem širokých oken a plnou vahou se do nich opírala, a tak ji strážníci doprovodili a posadili do blízkého domovního výklenku, aby se nezranila a nezpůsobila škodu.

„Vtom ale jednoho z nich chytila pod krkem, a tak jim ani přes dosavadní trpělivý přístup nezbylo nic jiného než ji spoutat,“ dodal Ghanem s tím, že jejím možným přestupkem proti občanskému soužití se budou zabývat úředníci ve správním řízení.