Superbike. Nejrychlejším jezdcem měřeného tréninku byl Jakub Smrž

Superbike. Nejrychlejším jezdcem měřeného tréninku byl Jakub Smrž | foto: Radek Miča, MAFRA

OBRAZEM: Jakub Smrž ovládl kvalifikační jízdu superbiků. Biaggi dojel až čtvrtý

  • 1
Český závodník Jakub Smrž na motocyklu Ducati vládl nečekaně oběma dnešním tréninkům na Masarykově okruhu v Brně před nedělním devátým podnikem mistrovství světa superbiků. Třiadvacetiletý jezdec byl nejrychlejší nejen v dopoledním volném tréninku, ale i v odpolední kvalifikační jízdě.

Za svými zády nechal celou plejádu hvězd včetně Itala Maxe Biaggiho a vedoucího muže seriálu Australana Troye Baylisse i jeho krajana Troye Corsera.

Superbike. Nejrychlejším jezdcem měřeného tréninku byl Jakub Smrž. Bayliss dojel třetí

Šest jezdců pokořilo na novém asfaltovém povrchu odpoledne hranici dvou minut. Smrž hodil svým soupeřům rukavici v 19. kole časem 1:59,125 minuty a
nastavenou laťku už nikdo nepřekonal. Druhý Corser zůstal zpět o 368 tisícin sekundy.

Superbike. Nejrychlejším jezdcem měřeného tréninku byl Jakub Smrž, Max Biaggi skončil až čtvrtý

Nejrychlejším časem vytvořil Smrž i základní traťový rekord v průjezdu na jedno kolo. Traťový rekord superbiků na starém povrchu držel z loňského závodu Japonec Norijuki Haga časem 1:59,603 minuty.

Superbike. Nejrychlejším jezdcem měřeného tréninku byl Jakub Smrž, raduje se na zadním kole

Smrž figuruje v seriálu mistrovství světa zatím na 14. místě a právě na domácí trati by rád svou pozici vylepšil. "Jsem nesmírně spokojen s výkonem i výsledkem. Jel jsem v naprosté pohodě. Hlavní část jsem odjel na první motorce, ale vyzkoušel jsem si také druhý stroj. Spát budu naprosto klidně, rozhodující kvalifikace je na programu zítra," řekl Smrž.

Superbike. Max Biaggi skončil na měřeném tréninku až čtvrtý

Smrže dnešní výsledky překvapily. "Není to poprvé, kdy jsem na prvním místě a podařilo se mi porazit celou špičku. Jsem rád, že mi to jde takovým způsobem. Ještě je přede mnou ale celá sobota a neděle, takže není co oslavovat. Tohle je pouze určitou částí celého víkendu. Začátek je však každopádně dobrý," řekl Smrž, který měl možnost si novou trať vyzkoušet při testování, v němž si představoval podmínky mnohem horší.

Superbike. Nejrychlejším jezdcem měřeného tréninku byl Jakub Smrž

Po položení nového asfaltu totiž trvá určitou dobu, než se povrch obrousí.

Superbike. Max Biaggi skončil na měřeném tréninku až čtvrtý