ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Nudisté u Brněnské přehrady dostihli a obklíčili zloděje, který ukradl kolo

  • 282
Jako v komedii o francouzských četnících si mohli v úterý připadat brněnští strážníci. Naléhavý telefonát o konfliktu větší skupiny lidí na Brněnské přehradě je totiž přivedl přímo na nudistickou pláž.

„Jedna z rekreantek spokojeně usnula na dece, když ji probudil křik ostatních, že jí někdo krade kolo opřené o blízký keř. Ohlédla se a opravdu uviděla mladíka prchajícího s jejím bicyklem v hodnotě přibližně třiceti tisíc korun,“ popisuje mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem

V tu chvíli za nenechavcem vyběhl celý houf nudistů. Šestadvacetiletý zloděj však udělal tu chybu, že si k úniku vybral cestu vedoucí do kopce.

„Po pár metrech tedy podle svědků kolo odhodil a běžel k bufetu, kde ho skupina pronásledovatelů dopadla,“ pokračuje Ghanem.

Jeden z přihlížejících zavolal na linku 156, zatímco mladík se ukryl pod deskou stolu, kolem něhož si až do příjezdu hlídky městské policie posedali rozzlobení návštěvníci pláže, aby zloděj nemohl uprchnout.

Poznat dotyčného nebylo pro strážníky nijak složité. Kromě toho, že ho ostatní neustále hlídali, byl mezi nimi jediný oblečený.

S ohledem na hodnotu kola předali strážníci pachatele státním policistům jako podezřelého z trestného činu a hrozí mu vězení.