Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Profimedia.cz

V Brně otevře nová sauna, bude z ní luxusní výhled na hrad Špilberk

  • 4
Saunu s hodně luxusním výhledem si už tuto zimu užijí návštěvníci bazénu na Kraví hoře v Brně. Nabídne totiž panoramatický pohled na město v čele s hradem Špilberkem. Kapacita bude zhruba patnáct míst, doba jednoho saunování pak hodina až hodina a půl.

Ředitel bazénu Evžen Hrubeš si od sauny slibuje příliv návštěvníků a výdělek. „V blízkém okolí totiž nikde veřejně přístupná sauna není,“ vysvětlil.

Byl by rád, kdyby to byla první vlaštovka výstavby „miniwellnessu“, který na Kraví hoře už dlouhodobě plánuje. Zřizovatelem bazénu je městská část Brno-střed, která bude také celý projekt financovat. „Konkrétní rozpočet ještě není hotový, ale mohlo by to vyjít na milion až milion a půl korun. Je ale třeba si uvědomit, že se nejedná pouze o zakoupení sauny jako takové, ale o veškeré přípojky a zázemí, bez kterých nemůže fungovat,“ uvedla mluvčí Brna-střed Iveta Fišerová.

Sauna má pro návštěvníky otevřít v lednu, v současnosti městská část dokončuje projekt a shání dodavatele. Kapacita bude zhruba patnáct míst, doba jednoho saunování pak hodina až hodina a půl.

„Lidé z Brna jsou po saunách lační, často za saunováním jezdí mimo město, protože už v Brně neseženou místo. Proto je dobře, že teď budou mít možnost přijít k nám,“ tvrdí Hrubeš. Nová stavba bude součástí venkovního areálu a objeví se na místě bývalého vstupu na koupaliště, kde je dnes malé parkoviště. Prostor je dostatečně velký i pro případné rozšiřování areálu na vysněný wellness.

K jedné permanentce až čtyři karty

Areálu na Kraví hoře letos v létě meziročně vzrostla návštěvnost o 20 tisíc lidí. Pro zjednodušení odbavení tolika lidí přibude po Novém roce možnost zakoupení vstupenky online. „Když bude zákazník chytrý, koupí si lístek přes mobil, a než dojde k turniketu, bude už vše vyřízeno, nebude muset čekat žádnou frontu a dostane se rovnou do areálu. Směřujeme k tomu, aby kontakt mezi zákazníkem a obsluhou byl co nejmenší a lidé se dovnitř dostali rychleji a nemuseli mít zákaznickou kartu stále u sebe,“ objasnil svou představu Hrubeš.

Změnou, kterou mohou návštěvníci zaznamenat už dnes, jsou přidružené permanentky a vstupenky. Ty mají ulehčit platbu a využívání výhod rodinám i kamarádům. K jedné permanentce je možné přidat čtyři další karty, které čerpají pouze z jednoho účtu.