Diskuze

Matka musela na operaci, hoch v kómatu péči dostal až kvůli zápalu plic

Případ třináctiletého Matěje Kociána z Brna znovu řeší ministerstvo zdravotnictví. Rodiče chlapce, který po operaci mandlí skončil v kómatu, tvrdí, že jim nemocnice odmítají pomoct. Nechtějí se totiž o dítě postarat, když sami rodiče musí na zákrok.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V krizové situaci stačí zavolat sanitku.

0 0
možnosti
ZZ

Bohužel běžný problém - rodina potřebuje na určitou dobu zajistit péči o člověka se zdravotním postižením. Pobytové odlehčovací služby mají plno i 3/4 roku předem (hlavně na prázdniny), akutní lůžka obvykle neexistují. Často pak zařízení poskytuje službu lidem třeba až od 60 let. Nebo naopak pouze do 40 let. Kapacity jsou naprosto nedostačující, pracovníků nedostatek, výplaty mizerné. Vláda dělá, že tu žádný problém není a radši uplácí potenciální voliče nižším DPH na točené pivo nebo zbytečně štědrými slevami na vlaky a busy. To skutečně bude muset systém sociálních služeb zkolabovat, aby se tomu začal konečně někdo věnovat...? ;-€

0 0
možnosti
JN

Pracuji již řadu let jako osobní asistentka v domácí péči. Léky opravdu nesmíme ani podávat, max. dopomoci s jejich podáním.

Pokud strčím jakoukoliv medikaci komukoliv do pusy, jsem jednou nohou v kriminále.

Prostě si ji tam KLIENT, nikoliv pacient, (to bude ten rozdíl mezi sociální a zdravotní péčí), musí strčit sám.

To tenhle kluk asi nezvládne, že?

Tak co to ten lékař mele o suplovaní domácí sociální péče?!;-€

4 1
možnosti
AK

Tedy hypoteticky, co by se stalo, kdyby například pěčující osobu srazilo auto, byla by hospitalizovaná..... Jak by se to řešilo? Podle všeho by asi osoba opečovávaná zemřela žízní a hlady.

0 0
možnosti
JP

J83o87z87e64f 37P34o98l14á64k

29. 11. 2019 10:43

Je to nezávidění hodná situace , ale v některých případech by bylo lepší přemýšlet o eutanazii . A prosím , nekamenujte , protože kdo se o Honzíka postará , až jeho rodiče tady nebudou .

6 1
možnosti
PZ

Prosím vás mezera se dělá za čárkou, ne i před ní. A jinak vás docela chápu, ale je lehké to soudit, když jde o cizí dítě. Nějak si neumím představit, že by šlo o moje dítě a já plánovala, kdy a jak ho zabít.

2 0
možnosti
DR

Stát by měl mít zákony umožňující ukončit zbytečné a důstojné trápení obětí takových tragédií a jejich okolí.

7 0
možnosti
RH

Asi mě ukamenujete, ale na operaci šla matka! To si otec na těch pár dní nemohl vzít OČR? Dle textu se o chlapce starají oba...

3 0
možnosti
JB

na tu péči jsou potřeba alespoň dva, neustálý dozor, polohování co snad dvě hodiny, ve dne v noci, odsávání hlenů co chvíli...navíc otec může mít fyzické omezení

2 1
možnosti

M16i60c39h76a41l 74Ž47á54k

29. 11. 2019 9:19

Ve světle toho sledovat ten tlak na pomoc migrantům namísto našincům... to je úplná bezmoc. Prachy jdou do Afriky, ale pri nedostatku by se spíš hodily doma.

5 3
možnosti
PS

P72e20t14r 28S53t55a84n43i34k

29. 11. 2019 9:16

Hrozná situace nezáviděnyhodná pro rodiče takových dětí ikdyby dostali stovky miliónů. Nechtěl bych to zažít. Jak má být nastaven systém, to je otázka pro odborníky, státní i neziskový sektor. Profesionální pomoc rodičům v podobných situacích a možnost odlehčení, když opravdu nemůžou z technických či fyzických důvodů, by zde měla být nastavena.

2 2
možnosti
JD

a co se bude dít až rodiče umřou ??? ...

9 0
možnosti
KS

Půjde do ústavu, pokud nezemře dříve než pečující. Kteří obvykle umírají také velmi brzo, protože ten nápor na tělo a psychiku si svou daň krutě vybírá.

5 0
možnosti