Po střetu dodávky s osobní autem jeho šofér na místě zemřel. | foto: Policie ČR

Řidič nedal na křižovatce přednost dodávce, po střetu zemřel

  • 21
Na křižovatce ve Vranovicích na Brněnsku se o půl jedenácté dopoledne srazila dodávka s osobním autem. Řidič osobáku na místě zemřel, jeho spolujezdkyně má těžká zranění.

„Šestasedmdesátiletý řidič osobního automobilu Škoda nedal na křižovatce přednost projíždějící dodávce,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Muž zůstal po srážce zaklíněný v autě a bylo nutné ho oživovat.

„Resuscitace probíhala již při vyprošťování, kdy hasiči museli použít hydraulickou vyprošťovací sadu,“ sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Oživování pokračovalo i po vyproštění, ale neúspěšně. „Přes veškerou snahu záchranářů muž zraněním podlehl,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.  

Řidičova o čtyři roky mladší spolujezdkyně utrpěla středně těžká až těžká vícečetná poranění. Záchranáři ji pak převezli vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích.

Sedmačtyřicetiletý řidič dodávky z nehody vyvázl s lehkým zraněním. „Jeho dechová zkouška na alkohol byla negativní,“ doplnil policejní mluvčí.

Silnice byla kvůli nehodě průjezdná jen kyvadlově, nárazově se tvořily i krátké kolony. Plně byl provoz obnoven o půl třetí.