Na silnici mezi Kotvrdovicemi a Lipovcem na Blanensku zemřel motorkář, který se...

Na silnici mezi Kotvrdovicemi a Lipovcem na Blanensku zemřel motorkář, který se při předjíždění autobusu srazil s protijedoucím autem. | foto: Policie ČR

Policie hledá svědky z autobusu, při jeho předjíždění zahynul motorkář

  • 19
Jihomoravští policisté hledají autobus, který sehrál roli v tragické nehodě na Blanensku. Zahynul při ní šestačtyřicetiletý motorkář, jenž se snažil autobus předjet. Další lidé utrpěli zranění. Policisté k objasnění nehody potřebují vyslechnout cestující a řidiče autobusu, žádná pravidelná linka však místem nevede.

Šestačtyřicetiletý muž projížděl minulý čtvrtek krátce po 16. hodině na motorce Kawasaki Vulcan 900 silnicí č. 378 mezi Kotvrdovicemi a Lipovcem. Autobus začal předjíždět před pravotočivou zatáčkou, v protisměru se však objevila bílá Škoda Octavia.

„Motocyklista na protijedoucí vozidlo reagoval intenzivním brzděním a dostal se do smyku, po kterém na silnici havaroval. Následně došlo ke střetu vozidla s motocyklem i motorkářem,“ popsala policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Za kawasaki jel další motorkář na stroji BMW R 1200 GS. Rovněž havaroval a utrpěl lehké zranění. Škodovka skončila mimo silnici, v ní byli lehce zraněni řidič se spolujezdkyní.

„Žádáme řidiče předjížděného autobusu nebo jeho pasažéry o pomoc při zjišťování okolností týkajících se dopravní nehody. Stejně tak žádáme případné jiné svědky, aby informace sdělili osobně na Dopravním inspektorátu v Blansku nebo telefonicky na čísle 974 631262, popřípadě na bezplatnou linku 158,“ dodala Koryťáková.

Na silnici 378 mezi Kotvrdovicemi a Lipovcem zemřel řidič motorky.

Na silnici 378 mezi Kotvrdovicemi a Lipovcem zemřel řidič motorky.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz