U Slavkova zemřel po nehodě muž, tah na Slovensko byl od Brna neprůjezdný

  • 2
Po nehodě nákladního auta s osobním ráno zemřel u Slavkova u Brna starší muž. Další tři muži jsou těžce zranění. Hlavní tah po silnici I/50 od Brna na Slovensko byl půl dne zcela neprůjezdný.

Nehoda se stala kolem sedmé hodiny ranní. „Starší muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, další tři mladší muže jsme s těžkými zraněními převezli na urgentní příjmy do brněnských nemocnic,“ informovala mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková. 

Na silnici I/50, která byla do dnešního poledne zcela uzavřená, zasahoval i vrtulník. 

Mluvčí policistů Lenka Drahokoupilová uvedla, že obě auta se srazila čelně. „Podle prvotních informací řidič osobního vozu přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru. On a jeho tři spolujezdci utrpěli zranění, kterým jeden z nich na místě podlehl,“ sdělila Drahokoupilová. 

Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění a dechovou zkoušku na zjištění požití alkoholu před jízdou měl podle mluvčí negativní.

Hasiči museli zraněné vyprošťovat pomocí hydraulických nástrojů. Uniklé kapaliny pak zasypávali sorbentem. 

„Nehoda se stala hned za odbočkou na Křenovice,“ popsal mluvčí hasičů Jan Dvořák. 

Silnice byla od Brna směrem na Slovensko zcela neprůjezdná. Jihomoravští hasiči na svém Twitteru doporučovali objízdnou trasu od Uherského Hradiště přes Křenovice. 

Kvůli omezení se podle webu krajského integrovaného dopravního systému zpožďovaly i některé autobusové linky, a to 106, 601 a 631. Zpoždění dosahovalo až 40 minut.

„Kamiony se za pomoci policie otáčely a směřovaly na Velešovice. Osobní auta se ponejvíc vracela na dálnici, ve směru od Bučovic byl provoz odkloněn na Křenovice. Případně bylo možné jet i přes město směrem na Rousínov,“ shrnoval možnosti řidičů web Dopravniinfo.cz

,