Policisté místem projížděli přesně ve chvíli, kdy řidič srazil mladou ženu.

Policisté místem projížděli přesně ve chvíli, kdy řidič srazil mladou ženu. | foto: Policie ČR

Řidič srazil mladou ženu na přechodu přímo před policisty, jeli k nehodě

  • 66
Na přechodu mezi autobusovým a vlakovým nádražím v Boskovicích ráno srazil řidič osobního auta dvacetiletou ženu. Skončila v nemocnici s těžkými poraněními.

Jednačtyřicetiletý řidič s vozem Jeep jel ze směru od ulice Sokolská k ulici Mánesova. Na přechodu pro chodce přehlédnul chodkyni, která šla v tu dobu na vlak. 

Celou nehodu viděli i projíždějící policisté, kteří ženě poskytli první pomoc. 

„Dvacetiletá chodkyně utrpěla těžká zranění, s kterými byla následně záchrannou leteckou službou transportována do nemocnice v Brně,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Podle ní byla dechová zkouška na alkohol u obou účastníků nehody negativní a škodu na autě odhadují policisté na 20 tisíc korun. 

Policisté Boskovicemi projížděli kvůli jiné nehodě, která se stala v nedaleké obci Světlá. Tam se hlídka po zdokumentování vážné nehody u nádraží v Boskovicích přesunula. 

„Jednatřicetiletá žena jela krátce po šesté hodině ranní ze směru od Cetkovic na Světlou. Při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládla řízení a dostala smyk. Se svým vozidlem Škoda Roomster skončila převrácená na střeše v poli,“ popsala Koryťáková. 

Řidička se z auta dostala ještě před příjezdem hasičů a záchranářů. „Hasiči auto převrátili zpět na kola a záchranná zdravotní služba odvezla řidičku s lehkým zraněním k lékařskému ošetření. Žena byla následně propuštěna do domácí péče,“ dodala mluvčí. 

Ani tato řidička nejela pod vlivem alkoholu. Škoda na jejím autě je předběžně odhadnuta na čtyřicet tisíc korun.