Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Opilý cizinec utekl od nehody, z řízení jej usvědčily stopy od pásů

  • 7
Srážku tří aut způsobila poblíž obce Šebrov-Kateřina na Blanensku dodávka, která vjela do protisměru. K jejímu řízení se nikdo z posádky nehlásil. Šoféra však usvědčily otisky od bezpečnostních pásů.

Dodávka Ford se na frekventované silnici spojující Lipůvku s Blanskem srazila koncem minulého týdne s osobními vozy Renault a Škoda.

„Nehodu, při níž byla těžce zraněna řidička renaultu a dvě cestující děti, zavinil řidič dodávky. Po průjezdu pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, kde se střetnul s dalšími vozidly,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Dodávka vezla skupinu cizinců, kteří se po havárii rozprchli. Po nějaké době se začali ke svému vozu vracet, ale k řízení se nikdo nehlásil.

Až při pátrání po okolí objevili policisté sedmatřicetiletého muže, u nějž usoudili, že patřil k posádce. Ani on se k řízení neměl.

„Až poté, co policisté zjistili na jeho těle stopy od bezpečnostního pásu, které odpovídaly tomu, že muž seděl na místě řidiče, se k řízení vozidla přiznal,“ sdělil Malášek.

Cizinec nadýchal 2,4 promile alkoholu a putoval do vazby. Policisté mu sdělili podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.