Při nehodě tří kamionů u obce Pasohlávky se zranili dva lidé (20. července 2019). | foto: Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje

U Pasohlávek se srazily tři polské kamiony. K nehodě vzlétl vrtulník

  • 44
K vážné nehodě tří polských kamionů u obce Pasohlávky vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Při nehodě se zranili dva lidé, z toho spolujezdkyně vážně. Dva kamiony byly zcela nepojízdné a silnice 52 byla v místě nehody uzavřena čtyři hodiny.

„Před půl druhou jsme měli hlášenou nehodu tří kamionů s polskými registračními značkami. Stala se na silnici číslo 52 u obce Pasohlávky. Podle prvotních informací jsou na místě jsou dva zranění,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Záchranná služba na místo vyslala sanitku i vrtulník letecké záchranné služby. Podle jejích informací byli oba zranění z posledního kamionu. 

„Řidič utrpěl lehké zranění nohy a převezli jsme jej do brněnské Nemocnice u svaté Anny. Jeho spolujezdkyně ale utrpěla vážná zranění obou noh a pánve, přivolaný vrtulník ji převezl na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

20.července 2019 v 13:42, příspěvek archivován: 20.července 2019 v 14:54

Na silnici I/52 u Horních Věstonic zasahujeme u dopravní nehody kamionů. Dvěma zraněným jsme poskytli první pomoc a budeme je předávat do péče ZZS.

Dvě ze tří nákladních aut byly zcela nepojízdné, proto odklízecí práce na místě trvaly několik hodin. „Obě nepojízdná vozidla jsou odtažena a komunikace je průjezdná, je to pár minut, co se podařilo silnici zprůjezdnit,“ řekla Drahokoupilová před půl šestou.

Policisté odkláněli dopravu od Brna přes obec Pasohlávky a vozidla jedoucí od Mikulova odkláněli přes Horní Věstonice.

„Dopravní komplikace jsou na místě nehody i kvůli opravám komunikací, řidiči musí počítat i tak se zdržením. Samozřejmě, když je tam nyní dopravní nehoda, tak ty komplikace jsou horší,“ dodala Drahokoupilová kolem patnácté hodiny.

nehoda tří kamionů se stala na silnici 52 u obce Pasohlávky

nehoda tří kamionů se stala na silnici 52 u obce Pasohlávky

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz