Kamera zachytila náraz do vozu údržby na D2, řidič kamionu zemřel

  • 175
Dálnici D2 spojující Brno s Bratislavou dopoledne na mnoho hodin uzavřela srážka kamionu s údržbářským vozem na 56. kilometru u Lanžhota poblíž slovenských hranic. Řidič kamionu zemřel.

„Řidič kamionu o půl deváté ráno z dosud nezjištěných příčin narazil ve směru na Slovensko do pomalu jedoucího údržbářského vozidla silničářů před sebou, následkem čehož obě auta vrazila do středových vozidel,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Řidič kamionu zůstal zaklíněn. Okamžitou pomoc mu poskytli příslušníci cizinecké policie, kteří v místě dohlížejí na migraci, následně jej vyprošťovali hasiči a záchranáři k němu poslali vrtulník. Přes veškerou snahu však řidič zemřel.

Staršího řidiče vozidla údržby ošetřili záchranáři. „Utrpěl lehké poranění hrudníku. Převáželi jsme ho na chirurgickou ambulanci nemocnice v Břeclavi,“ uvedla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Dálnice byla v obou směrech uzavřena, kolony jsou však minimální díky tomu, že místo lze objet ve směru na Brno přes odstavné parkoviště bývalého hraničního přechodu, v opačném směru přes odpočívku.

Vyproštění a odtažení kamionu trvalo až do podvečera, provoz byl obnoven okolo 18:15.

Kamion u bývalého hraničního přechodu narazil do vozu silničářů.

Kamion u bývalého hraničního přechodu narazil do vozu silničářů.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz