VIDEO: Palubní kamera zachytila srážku kamionu s cisternou na D2 před Brnem

  • 128
Provoz na dálnici D2 těsně před Brnem ráno zastavila nehoda dvou nákladních aut. Jedním z nich je cisterna. Řidiči místem neprojeli od osmé hodiny. V 11 hodin zprůjezdnili dva pruhy. Po 12. hodině zablokovaly provoz i další nehody. Doprava už je uvolněná.

„Zasahujeme na 2,5. km D2 směr Brno u nehody dvou nákladních vozů. Doprava odkláněna. Jednoho řidiče vyprošťujeme,“ informovali ráno hasiči na Twitteru. 

Muže následně záchranáři převezli na do fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích. „Převezli jsme ho na urgentní příjem s podezřením na středně těžká zranění,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Nehoda se stala kolem 8:15, odkdy byla D2 až do 11. hodiny ve směru do Brna zcela neprůjezdná.

Od té doby je dálnice průjezdná dvěma jízdními pruhy, uzavřený zůstal odstavný pruh a připojovací od Chrlic. 

Řidiči se tak sice zdrželi, nedaleko před místem nehody je však dálniční sjezd, kudy vedla i objízdná trasa přes Modřice a Vídeňskou ulici. 

Omezení trvá delší dobu i kvůli tomu, že je potřeba přečerpat obsah cisterny, jde o zhruba třicet kubíků pohonných hmot. Hasiči z místa odjeli před 16. hodinu, podle kamerových záběrů však i poté cisterna stále byla na místě.

K dalšímu střetu na D2 došlo u Blučiny na 12. kilometru, kde se srazila dodávka a nákladní vůz, po 12. hodině pak vyjížděli hasiči k nehodě nákladního a dvou osobních vozů na 38. kilometru u Rakvic na Břeclavsku. Obě nehody jsou se zraněním. Provoz v obou úsecích byl zcela obnoven kolem půl třetí.

Místo první ranní nehody na dálnici D2.

Místo první ranní nehody na dálnici D2.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz