(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Srážka kamionu s autem uzavřela dálnici D2 u Brna. Zranili se tři lidé

  • 0
Srážka kamionu a osobního auta nedaleko Brna uzavřela v sobotu navečer dálnici D2 na 12. kilometru ve směru na Břeclav. Při nehodě se lehce zranili tři lidé, uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Truksová Zuchová.

Nehoda se stala před 17. hodinou. „Podle prvotních informací se tam srazil kamion a osobní auto. Je tam i větší únik nafty,“ uvedl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle něj vyteklo na dálnici asi 800 litrů nafty. „Zasypali jsme to sorbentem a dalších 200 litrů jsme z kamionu vyčerpali,“ dodal Mikoška.

Dálnice byla neprůjezdná ve směru z Brna na Břeclav a dále na Bratislavu. Policie odkláněla provoz na 11. exitu na Blučinu, auta se vracela zpět na dálnici na 25. exitu v Hustopečích. 

Tři lidé se lehce zranili. „Měli povrchová zranění a pohmožděniny. Skončili v nemocnici,“ doplnila Truksová Zuchová. Policie se případem nadále zabývá.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,