Hasiči zasahují u nehody dvou kamionů a osobního auta na přibližně 176 kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. | foto: HZS JMK

Kamiony na D1 zmáčkly ve zúžení osobní auto, dva lidé utrpěli zranění

  • 119
Ve zúžení na přibližně 176. kilometru dálnice D1 se dopoledne srazily dva kamiony a osobní auto. Dva lidé jsou zranění. Nehoda blokovala provoz na Brno, částečně obnovený byl v poledne.

U nehody zasahovali čtyři hasičské jednotky, jedna přijela z Vysočiny. 

„Jde o nehodu dvou kamionů a jednoho osobního auta. Na místě jsou dva zranění, které nebylo nutné z havarovaných vozů vyprostit. Záchranáři je odvezli do nemocnice,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Záchranáři k místu nehody vyslali i vrtulník, nakonec ale nebyl zapotřebí. „Dvěma lidem ošetřili lehká zranění a převezli je do Fakultní nemocnice Brno - Bohunice,“ informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Podle Mikošky se nehoda stala v místě zúžení. „Dělalo se vše proto, aby šla doprava odklonit druhým pruhem, připravovalo se alespoň částečné zprovoznění dálnice,“ dodal. 

Zhruba od poledne se místem nehody projíždí jedním pruhem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz