Hromadné nehody zablokovaly provoz na dálnici D1 u Brna ve směru na Ostravu.

Hromadné nehody zablokovaly provoz na dálnici D1 u Brna ve směru na Ostravu. | foto: HZS JMK

Nehoda šesti aut uzavřela dálnici D1 u Brna, pak přibyla ještě další

  • 12
Dva kamiony a čtyři dodávky se srazily na 187. kilometru D1 u Brna ve směru na Ostravu, nehoda úsek uzavřela. Provoz navíc zkomplikovala další srážka tří kamionů, které se střetly pár kilometrů před tímto místem.

Nehoda na 187. kilometru D1 se stala kolem jedné hodiny odpoledne v blízkosti čerpací stanice.

„V jednom pruhu narazil kamion zezadu do jiného před sebou. V druhém pruhu se srazily čtyři dodávky,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Místem se dalo znovu projet až po půl páté odpoledne.

Jeden z řidičů utrpěl při nehodě zranění. „Byl to muž středního věku, byl při vědomí, k vyloučení vážnějších zranění jsme jej převezli do Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích,“ řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Nehoda se stala u brněnských Bosonoh u čerpací stanice, přes kterou bylo možné místo srážky objet. I tak se ale vytvořila kolona, která v jednu dobu měřila i tři kilometry.

O několik desítek minut později po prvním střetu se stala nehoda i na 183. kilometru ve stejném směru. Malášek uvedl, že se srazily tři nákladní vozy. Blokovaly pravý a odstavný jízdní pruh, při zásahu záchranářů ale musel stát i levý jízdní pruh. Po něm už byl uvolněn.

Hasiči na Twitteru uvedli, že v tomto případě museli jednoho člověka vyprošťovat. Bothová uvedla, že pacient je zraněn středně těžce, záchranáři ho převezli do bohunické nemocnice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,