Srážka dvou nákladních vozů u Ostrovačic na Brněnsku uzavřela v obou směrech dálnici D1 Jeden řidič zůstal zaklíněný. (21.7.2021) | foto: HZS JmK

Na D1 narazila dodávka zezadu do kamionu, řidiče museli vyprostit

  • 14
Dálnice D1 byla na 180. kilometru u Ostrovačic na Brněnsku ve směru na Prahu asi hodinu a půl uzavřená kvůli srážce dodávky s kamionem. Řidič dodávky byl zaklíněný a utrpěl středně těžké zranění, v místě přistával vrtulník.

Nehoda se stala kolem 11:15, kdy dodávka ze zatím nezjištěného důvodu zezadu narazila do kamionu. Příčinou podle policistů mohlo být, že se řidič dodávky dostatečně nevěnoval řízení.

Kvůli nehodě byl uzavřen směr na Prahu, v němž se tvořila kolona. Směr na Brno byl zavřený jen po krátkou dobu, kdy byl na místě vrtulník.

„Řidič byl vyproštěn a předán do plné péče záchranné služby. Zajišťujeme únik provozních kapalin. Levý jízdní pruh je průjezdný, nicméně zatím na místě zasahuje technika IZS a následně zřejmě specializovaná forma zajistí odtah dodávky. D1 je proto ve směru na Prahu uzavřena a provoz odkláněn,“ informovali před dvanáctou hodinu na twitteru hasiči.

Řidiči mohli sjíždět na exitu 182 Kývalka, zpět najížděli u Ostrovačic na exitu 178. D8lnice byla zcela zprůjezdněna zhruba půl hodiny po poledni.

,