Dodávka převážející bazén vrazila do autobusu, zranilo se šest lidí

  • 81
Před šestou hodinou ráno se u Břeclavi srazil autobus s dodávkou a osobním autem. Při nehodě se lehce zranilo celkem šest lidí. Pět z nich byli cestující z linkového autobusu. Od půl dvanácté byl na místě kyvadlový provoz, před čtvrtou už se dalo místem jezdit bez problému.

Policisté odkláněli od rána dopravu hned za sjezdem z dálnice D2 na Ladnou. Od půl dvanácté pustili provoz kyvadlově, před čtvrtou už byla doprava v obou směrech bez komplikací. Autobusy měly při uzavírce zpoždění pět až dvacet minut.

„Dodávka vezla na návěsu domácí bazén. Náklad se rozkmital a dodávka bokem narazila do linkového autobusu, který jel v protisměru od Břeclavi na Hodonín. Do návěsu dodávky pak následně narazil ještě osobní automobil,“ uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Hasiči museli na místě pomáhat cestujícím a řidiči vystoupit z autobusu, protože nehoda se stala na silničním mostě přes železniční trať. „Vzhledem k tomu, že autobus stojí prakticky na mostě, museli hasiči vysadit několik jeho oken, aby pasažéry vytáhli ven z autobusu,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Záchranáři na místě ošetřili šest lehce zraněných, byli mezi nimi řidič a cestující z autobusu a řidič osobního auta. 

„Poskytli jsme všem šesti pacientům přednemocniční péči a pět z nich převezli do břeclavské nemocnice k následnému ošetření, jednu lehce zraněnou ženu jsme ponechali na místě,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Po osmé hodině navíc zkomplikovaly v Břeclavi dopravu další dvě nehody osobních aut na hlavních tepnách přes město. Tyto srážky se už obešly bez zranění.

Při nehodě autobusu, dodávky s návěsem a osobního auta se u Břeclavi zranilo šest lidí. (14. listopadu 2019)

Při nehodě autobusu, dodávky s návěsem a osobního auta se u Břeclavi zranilo šest lidí. (14. listopadu 2019)

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,