Na dálnici D2 auto srazilo divočáka, následně do auta narazil kamion (15. listopadu 2019). | foto: Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje

Na D2 před Brnem srazila řidička divočáka, její auto vzápětí smetl kamion

  • 79
Řidička osobního automobilu srazila v pátek večer na dálnici D2 směrem na Brno divočáka. Žena se lehce zranila. Nicméně do jejího automobilu následně narazil kamion. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala po osmnácté hodině na 54,5. kilometru směrem na Brno. 

„Řidička osobního vozidla značky Toyota srazila divočáka. Následně vystoupila, chtěla to nahlásit. Své vozidlo si žena řádně označila, zapnula výstražná světla a místo označila trojúhelníkem,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Kamila Haraštová.

Řidič nákladního vozidla s přívěsem odstavené osobní auto přehlédl a narazil do něj. Auto se odmrštilo do příkopu. 

Alkohol u řidičů vyloučila orientační dechová zkouška. Při nehodě se lehce zranila žena. „Řidička byla jen ošetřena, neměla vážná zranění,“ uvedla Haraštová.  

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Nehoda neuzavřela dálnici, řidiči mohli jezdit v jednom jízdním pruhu. Kolem jednadvacété hodiny se podařilo dálnici zcela zprůjezdnit.

Policejní mluvčí nemá informace o tom, co se stalo s divočákem. „Nevím, zda byl usmrcen na místě. Ve zprávě to nemáme,“ dodala.