Pachatel staršího muže několikrát udětil půlkilovým kladivem. Ilustrační snímek

Pachatel staršího muže několikrát udětil půlkilovým kladivem. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Propuštěný vrah rozbil známému hlavu kladivem a nechal ho krvácet

  • 3
Brutální napadení mezi bezdomovci řeší od soboty jihomoravská policie. Jednačtyřicetiletý agresor zaútočil v zahrádkářské kolonii v Kyjově na o čtyři roky staršího známého a s krvácením do mozku ho nechal ležet podlaze chatky. Policie pachatele stíhá za pokus o vraždu.

Muži spolu před konfliktem v dřevěném zahradním domku popíjeli. V průběhu noci se ale začali hádat a nakonec nezůstalo jen u sprostých slov a strkání.

„Napadený seděl na matraci, když jej útočník několikrát udeřil do hlavy téměř půlkilovým kladivem. Zraněného muže pak ponechal v chatce svému osudu, neposkytl mu pomoc a odešel,“ popsala brutální útok mluvčí krajské policie Petra Vedrová.

Vážně poraněný bezdomovec dokázal následující den sám vyhledat lékařskou pomoc. „Od lékaře musel být převezen do nemocnice a hospitalizován s otřesem a krvácením do mozku,“ upřesnila rozsah zranění mluvčí.

Recidivistu, kterého soud poslal za spáchání vraždy do vězení už před šestnácti lety, policisté chytili několik hodin po události.

„Vyšetřovatel už agresora obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu v tomto případě hrozí až výjimečný trest. Na verdikt soudu si počká ve vazbě,“ uzavřela mluvčí.

Od začátku roku jde o patnáctý případ vraždy (včetně pokusů), kterým se jihomoravští kriminalisté zabývají. Z pokusu o vraždu nedávno obvinili i patnáctiletou dívku, která napadla v lese kamarádku sekerou a usekla jí prst (o případu jsme informovali zde). Všechny kauzy se zatím podařilo objasnit.