Sražený muž z Jedovnické ulice v Brně. Policie jeho totožnost nezná a žádá veřejnost o pomoc. | foto: Policie ČR

Neznámý muž vběhl v Brně mezi auta jen v prádle, jedno ho srazilo

  • 9
Jen ponožky a trenky měl na sobě muž, který v sobotu večer běhal po čtyřech mezi projíždějícími auty v Brně. Jeden z řidičů nedokázal střetu zabránit. Sraženého muže odvezli záchranáři do nemocnice. Policisté totožnost zmateného muže neznají a prosí o pomoc veřejnost.

Zvláštní oznámení, že v Jedovnické ulici pobíhá mezi auty spoře oděný muž, přijali brněnští policisté v sobotu večer.

Než však stihla dorazit nejbližší hlídka na místo, jedno z projíždějících aut muže srazilo. "Podle svědků vběhl pod auto nečekaně zprava z lesa po čtyřech, na sobě měl pouze ponožky a trenky," sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podle něj neměl šofér šanci střetu zabránit. "Když policisté dorazili, byl neznámý při vědomí, ale nekomunikoval. Vzápětí ho záchranáři převezli do nemocnice, kde se podrobil operaci," upřesnil Šváb.

Jeho kolegové přivolali k vyšetřování psovoda i specialisty z pořádkové služby. "Přesto byla pátrací akce po věcech zraněného neúspěšná," sdělil mluvčí.

Policisté proto víkendový případ v úterý uveřejnili a prosí o pomoc. "Pokud byste na fotografiích muže poznali, ozvěte se policistům na bezplatnou linku 158," dodal Šváb.