Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: MF DNES

Na výstavišti se po pádu z motorky zranil Petr Kuchař

  • 3
Na brněnském výstavišti se v sobotu dopoledne zranil Petr Kuchař, závodník a organizátor Freestyle Motocross Race Brno 2010. Zraněného jezdce záchranáři okamžitě převezli do nemocnice.

"Utrpěl poranění v oblast hrudníku, v danou chvíli byl při vědomí. Jednalo se ale o potenciálně závažné zranění," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Záchranáři proto zraněného Kuchaře převezli do brněnské Fakultní nemocnice. "Zůstává v péči našich lékařů, jeho stav je stabilizovaný. Nenachází se v přímém ohrožení života," přiblížila mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.

Nehoda se podle svědků stala hned při prvním Kuchařově cvičném skoku. Při pádu se jezdec přetočil a spadla na něj motorka. V bezvědomí ale nebyl, zdravotníci mu na krk nasadili límec. "Startovat určitě nebude," dodal pořadatel, který si nepřál být jmenován.

Podle Ámose Krejčího, z tiskového centra Freestyle Motocross Race není Kuchařův pád ničím výjimečným. "Při tréningu spadl, má naražená záda. Byl to normální pád, k takovým dochází," komentoval nehodu Krejčí a dodal, že se Kuchař po pádu dokonce zvedl a posadil.

Motokrosový freestylista z Hustopečí si přitom v rozhovoru pro MF DNES pochvaloval, že se mu nehody vyhýbají. "Už víc než dva roky mě to nebolelo, v uvozovkách teda. Nebyl žádný úraz a doufám, že v tomto trendu to bude pokračovat," řekl ve středu s úsměvem.

Freestyle Motocross Race, který Kuchař spolupořádá, mu působil nemalé starosti. "Budu se starat o kluky, co přijedou, a ještě do toho všeho taky musím být v pohodě na to, abych to odskákal. Z toho mám zatím trošku zamotanou hlavu," přiznal v rozhovoru závodník. (celý rozhovor čtete zde)

,