U Měnína na Brněnsku řidič Fordu Focus prorazil zábradlí mostu a zůstal na něm viset | foto: Jihomoravští hasiči

Na Vyškovsku zemřel řidič, na Brněnsku viselo auto z mostu

  • 2
Smrtelným zraněním skončila nehoda na Vyškovsku na silnici mezi obcí Bohdalice a Manerov. Po srážce auta s náklaďákem třiašedesátiletý řidič osobního vozu zraněním podlehl, další dva lidé skončili v nemocnici. Po jiné nehodě na Brněnsku viselo auto z mostu.

Srážka s kamionem odmrštila automobil Ford Escort do příkopu. "Postupně tam byly vyslány dva týmy záchranářů," přiblížil mluvčí jihomoravské záchranky Radek Turin.

Zraněnému řidiči osobního auta už nepomohli. "Řidič utrpěl mnohočetná poranění. I přes velké úsilí lékařky a záchranářů mu už nešlo pomoci," dodal Turin.

Do nemocnice záchranáři převezli mužovu jednašedesátiletou spolujezdkyni. Zraněný byl i třicetiletý řidič druhého auta. "Utrpěl lehčí poranění dolní končetiny a byl transportován na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Vyškově," uvedl mluvčí.

Nehodu podle policie pravděpodobně způsobil řidič nákladního vozidla. "Konkrétní příčinu střetu vozidel určí až následné vyšetřování," doplnil vyškovský policejní mluvčí Petr Nečesánek.

Tragická nehoda na několik hodin úplně uzavřela silnici mezi obcemi. "Provoz se podařilo obnovit až krátce před třináctou hodinou," uvedl Nečesánek.

U Měnína zůstalo auto viset z mostu

Zraněného řidiče ošetřovali záchranáři také krátce po šesté hodině ranní u Měnína na Brněnsku.

U Měnína na Brněnsku řidič Fordu Focus prorazil zábradlí mostu a zůstal na něm visetU Měnína na Brněnsku řidič Fordu Focus prorazil zábradlí mostu a zůstal na něm viset

Řidič Fordu Focus prorazil zábradlí mostu a zůstal na něm viset. K vyproštění vozidla musel přijet automobilový jeřáb.

"Při příjezdu hasičů byl otřesený a zraněný řidič v kabině auta, které viselo na okraji mostu přes řeku Litavu. Hasiči auto pomocí lana a navijáku zajistili proti pádu, k vozidlu přistavili nastavovací žebřík a motoristovi pomohli ven," popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.