Na dálnici D1 se zranilo šest automobilů. Ilustrační foto

Na dálnici D1 se zranilo šest automobilů. Ilustrační foto | foto: HZS Vysočina

Na dálnici D1 se srazilo šest aut, k nehodě na Vyškovsku letěl vrtulník

  • 1
Hromadná nehoda šesti osobních automobilů zkomplikovala v pátek odpoledne dopravu na dálnici D1 ve směru z Brna na Vyškov. Na Vyškovsku došlo odpoledne i k dalším dvěma nehodám. Při srážce dvou automobilů se tam zranilo šest žen, pro řidiče, který se svým vozem narazil do stromu, letěl vrtulník.

K hromadné kolizi došlo v pátek krátce po sedmnácté hodině. "Nehoda se stala na dvě stě pátém kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov. Nikdo při ní nebyl zraněn," sdělila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Provoz na dálnici zastaven nebyl, ke srážce totiž došlo pouze v levém jízdním pruhu. "Pravý pruh byl průjezdný," upřesnila policejní mluvčí s tím, že provoz je pomalejší ale plynulý. Krátce po osmnácté hodině byla dálnice už plně průjezdná.

Dvě nehody na Vyškovsku

Šest žen se v pátek po čtrnácté hodině odpoledne zranilo při dopravní nehodě u obce Medlovice. "Na křižovatce u obce se srazila vozidla Toyota Yaris a Daewoo Matiz, v nichž cestovalo šest žen. Osádky obou aut zdravotníci převezli do nemocnice," popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

K další vážné havárii pak došlo asi o hodinu později na silnici mezi Rychtářovem a Studnicemi. "Zhruba sto padesát metrů za zatáčkou již na rovném úseku silnice havarovalo vozidlo Škoda Fabia Combi. Auto vylétlo ze silnice do lesa, zhruba pět metrů od vozovky narazilo do stromu a převrátilo se na střechu," uvedl Haid.

Ve zdemolované kabině zůstal vážně zraněný šestadvacetiletý spolujezdec, u kterého bylo podezření na poškození páteře. Zranění utrpěla také řidička vozu.

"Spolujezdce hasiči vyprošťovali hydraulickým nářadím. K transportu do nemocnice v blízkosti nehody přistál vrtulník letecké záchranné služby," dodal Haid.

Příčiny obou odpoledních nehod zatím policie vyšetřuje, celková škoda je podle mluvčí Vedrové až dvě stě padesát tisíc korun.