Muž spadl z hradeb Špilberku z výšky devět metrů. Ilustrační snímek

Muž spadl z hradeb Špilberku z výšky devět metrů. Ilustrační snímek | foto: Městská policie Brno

Muž spadl z devítimetrových hradeb Špilberku, vyvázl bez zranění

  • 3
V noci na středu se z hradeb brněnského Špilberku zřítil dvaadvacetiletý muž. Na místo vyjeli strážníci i záchranka, mladík byl při vědomí a bez viditelných zranění. Záchranáři ho ovšem pro jistotu odvezli do nemocnice. Policisté nyní šetří, proč z hradeb spadl.

"Ve středu v jednu hodinu ráno vyslalo operační středisko několik hlídek strážníků a psovody do parku pod hradem Špilberk, kde měla spadnout osoba z hradeb," uvedla mluvčí městské policie Brno Denisa Kapitančiková.

Strážníky zavolal dispečink záchranky. Po oznámení zranění totiž nebylo jasné, o které místo se přesně jednalo. "Hlídku po příjezdu do parku od ulice Husovy kontaktoval svědek, který ji ihned dovedl na místo, kde se nacházel zraněný muž," popsala Kapitančiková.

Na místě byl i druhý mladíkův kamarád, který strážníkům potvrdil, že dvaadvacetiletý muž opravdu spadl z přibližně devět metrů vysoké hradební zdi. Městští policisté pak k mladíkovi navedli i záchranáře a přivolali státní policii, která případ nyní šetří.

Muž byl při vědomí a bez viditelných vnějších zranění, záchranka ho však po prvotním nezbytném ošetření převezla sanitou do nemocnice. "Dechovou zkoušku jsme na místě neprováděli. Nic ale nenasvědčovalo tomu, že by byl pod vlivem alkoholu," doplnila mluvčí.

Všichni tři dvaadvacetiletí muži pocházejí z Uherského Hradiště.