Za držení rukojmích v brněnském bytě hrozí muži 12 let, policie ho obvinila

  • 6
Až dvanáctileté vězení hrozí muži, který ve středu dopoledne v jednom z brněnských bytů držel dvě ženy a dvě děti jako rukojmí a vyhrožoval jejich zabitím. Policisté jej obvinili, o případném umístění do vazby se teprve rozhodne.

Sedmatřicetiletý muž na sebe po zadržení rukojmích sám zavolal policisty a požadoval, aby za ním přijel televizní štáb s brněnským reportérem televize CNN Prima NEWS.

Po hodinu a půl dlouhém vyjednávání s policisty nakonec propustil obě děti, nadále však držel uvnitř bytu dvě ženy. Vysvobodila je až zásahová jednotka.

Dnes policisté muže obvinili. „Za spáchání zvlášť závažného zločinu braní rukojmí mu hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi. Další okolnosti trestného činu jsou předmětem šetření kriminalistů. O vzetí obviněného do vazby se rozhodne v nejbližších dnech,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Středeční drama se nakonec obešlo bez zranění. Motiv pachatele ani jeho vztah k zadržovaným rukojmím policisté ani dnes nesdělili. Uvedli však, že podobným způsobem už vyhrožoval na začátku roku v Přerově.