ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: SXC.HU

Rozzuřený muž plival v Brně po lidech, sexshop mu neuznal reklamaci

  • 17
Velké pátrání zažilo v úterý odpoledne centrum Brna. Městští policisté tam hledali muže, který plival po lidech. Ti se báli, že je bezdomovec mohl nakazit nějakou infekční chorobou, tak sami volali policii na pomoc. Ukázalo se, že za vším stojí nevydařená reklamace v obchodě s erotickými pomůckami.

„Na tísňové lince městské policie na muže upozornila rozrušená žena, které prý poplival tvář, když šla se svými dětmi po ulici Poříčí. Mladá maminka měla vážné obavy, že by se od bezdomovce mohla nakazit infekčním onemocněním, a číslo 156 proto vytočila bezprostředně po setkání s ním,“ popsal mluvčí brněnských městských policistů Jakub Ghanem.

Díky tomu, že rozrušená maminka policisty kontaktovala ihned po incidentu, mohla strážníkům přesně popsat vzhled odcházejícího muže i to, do které tramvaje nastoupil. Potvrdila také, že muž plivl do obličeje i další slečně, která šla kolem něj.

Prodělal řadu nemocí, je-li nakažlivý, určí až vyšetření

Do ulice, na nádraží i do prostředků MHD proto v úterý odpoledne vyrazily policejní hlídky. Strážníci zkontaktovali prostřednictvím dispečinku i řidiče dopravního podniku.

„Nakonec se čtyřicetiletého muže podařilo po několika desítkách minut najít na autobusovém nádraží Zvonařka. Hlídce přiznal, že na kolemjdoucí skutečně plival, a to přesto, že si byl vědom, že by mohl být přenašečem infekcí,“ potvrdil mluvčí strážníků.

Hlídce také vysvětlit své těžko pochopitelné chování. „Šel do sex shopu reklamovat nefunkční erotickou pomůcku. Když mu v prodejně reklamaci neuznali, byl tak rozčílený, že cítil potřebu na všechny kolem sebe plivat,“ popsal Ghanem.

Plivající útočník také připustil, že ve svém životě už měl asi všechny existující nemoci. S ohledem na to ho strážníci předali státní policii. Zda mohl kolemjdoucí nakazit, určí až vyšetření.