Most v Tetčicích na Brněnsku museli silničáři uzavřít. Řidiči, kteří dosud...

Most v Tetčicích na Brněnsku museli silničáři uzavřít. Řidiči, kteří dosud jezdili kyvadlově na semafor, musí nově po objížďkách. | foto: Policie ČR

Provizorní úpravy stačily, na rozpadající se most u Brna mohou auta

  • 3
Náhle a nečekaně museli před dvěma týdny jihomoravští silničáři uzavřít polorozpadlý most v Tetčicích na Brněnsku. Pro mnoho řidičů to znamenalo komplikace, protože tudy pro ně vede hlavní cesta na dálnici D1 a na Brno. Po provizorních úpravách se odpoledne most autům znovu otevře.

Ještě dopoledne na místě proběhla mimořádná prohlídka, zda bude po úpravách možné znovu na most pustit provoz. Konstrukce přes řeku Bobravu je totiž už přes deset let ve špatném stavu. Téměř dva roky se po ní proto už jezdilo kyvadlově.

To se ale změnilo na začátku května, kdy most silničáři museli kvůli zborcenému mostnímu křídlu museli zcela uzavřít.

Od té doby se pracovalo na alespoň provizorních úpravách, aby se mohl zprovoznit ještě na několik měsíců, než se přistoupí k plánované demolici. Koryto potoka se zasype a silnice povede po rovině.

„Dnešní prohlídka dopadla dobře, takže už odpoledne sem znovu pustíme auta,“ uvedl šéf krajských silničářů Roman Hanák. Podle něj bylo nutné opravit právě rozpadlé mostní křídlo.

„Byla tady postavena gabionová stěna a bylo tady dosypáno kamení,“ popsal s tím, že se opět bude jezdit za omezení jako do uzavírky. Tedy bude tady stejné omezení hmotnosti i kyvadlový provoz.

Dělníci aktuálně pracují už na části průtahu celou obcí, k demolici se ale dostanou až na podzim.