Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Před policisty se mladík schoval pod dodávkou, řidička ho přejela

  • 22
Se zlomeninami skončil v nemocnici jednadvacetiletý mladík, když se v Brně ukrýval před policií pod dodávkou. Jenže nic netušící řidička ho přejela.

Pro policii případ začal tím, že na tísňovou linku volala brzy ráno žena a tvrdila, že se na zahradě jejího domu v městské části Slatina pohybuje neznámý muž. Utekl však ještě před příjezdem hlídky, když na něho majitelka zakřičela.

„Policisté ho začali hledat. Asi půl hodiny na to slyšeli ve vysílačce oznámení, že v Řípské ulici se nachází neznámý zraněný muž,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Byl to právě hledaný mladík, jenž se rozhodl, že se ukryje pod dodávkou. Ve voze ale spala řidička, která převážela zboží místní firmě.

„Vůz po několika minutách nastartovala a nic netušíc muže ležícího pod autem přejela. Skončil v nemocnici se zlomenou kůstkou v pánvi, nalomenými žebry a drobnějšími poraněními. Jak vyšlo z dalšího šetření najevo, byl zdrogovaný a celý den se potuloval s kamarádem po Stránské skále,“ přiblížila Cejnková.

Mladík policistům vylíčil, že zabloudil a hledal zastávku, až narazil na zmiňovanou zahradu. Myslel si, že se přes ni dostane k hlavní silnici. Když na něho žena zakřičela, tak zazmatkoval a utekl. Nyní mu hrozí trest za porušování domovní svobody.