VIDEO: Mladíci nabídli opilému muži lahev, při popíjení mu ukradli mobil

  • 7
Důmyslný pokus o krádež odhalili díky kamerám brněnští strážníci. Dvojice mladíků si vyhlédla opilého muže, kterému nabídla lahev vodky a pustila se s ním do družného hovoru. Při něm však jeden z nich ukradl z batohu mobil.

Mladíci se o víkendu v nočních hodinách připojili u hlavního nádraží k vrávorajícímu muži, kterému pomohli usadit se na schodech v Benešově ulici. Při tom si s ním přátelsky povídali a dokonce mu nabídli lahev vodky.

„Ve chvílích, kdy byl opilý muž zaujatý rozhovorem, se mu mladík sedící o dva schody výš pokoušel postupně rozepnout batoh. Když se mu to podařilo, začal prohledávat kapsu,“ přiblížil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Když zloděj vytáhl z batohu mobil, s obětí si připil a potřásl rukou. To už se ovšem blížili strážníci, kteří celou scénku sledovali prostřednictvím kamerového systému.

„Mladíci tvrdili, že netuší, co od nich strážníci chtějí, a hájili se tím, že jen pomáhali svému kamarádovi. To ale muž odmítal a hlídce řekl, že podezřelé nezná,“ uvedl Ghanem.

Mladíkům nepomohlo ani to, že při příchodu hlídky stihli odložit ukradený mobil na schody. Navíc se ukázalo, že jeden z nich je celostátně hledaný. Případ si tak převzali státní policisté.

Lokalita u brněnského nádraží je problematická dlouhodobě, strážníci v ní každý měsíc řeší průměrně přes dvě stovky přestupků. Jen v září zde přistihli i sedm lidí podezřelých z trestných činů.