Na břeclavském letišti začal taneční festival Creamfields | foto: Dalibor Maňas, MF DNES

Letištní louka mezi Břeclaví a Ladnou přivítala Creamfields

Jedna destina rozsáhlého areálu na břeclavském letišti už večer fungovala. Břeclav poprvé zakusila, co to je Creamfields. Hudba, světla, mobilní záchody na oplocené louce. Největší taneční akce na jižní Moravě přivítala na úplný začátek jen hrstku tanečníků. Ve zbývající části letiště ještě vrcholila stavba stanů, stánků a pódií.

Jak se dělá festival, toho si mnozí Břeclavané ani nevšimli. Město žilo svým poklidným, pátečním tempem. Idylu pomalého, rozvážného kraje naplnil i nedaleký rybník Apollo. U jeho břehů se opalovalo několik rekreantů a místních. Velkým ruchem neoplývalo ani okolí blízkého lednického zámku.

Na břeclavském letišti začal festival Creamfields

Festival otevřelo vystoupení brněnské skupiny Swordfisfhtrombones. Před nimi přítomné bavil set DJ Ibe. Zahřívací večírek se line v prázdninovém duchu. Kýčovitý západ slunce probudil světla a obří projekce na festivalu.

Na břeclavském letišti začal taneční festival Creamfields

S přibývající tmou se otevřená část areálu Creamfields zaplnila. Živá hudba dohrála. Otěže převzala reprodukovaná hudba. Rytmické duc duc se ozývá i v nepřístupných částech areálu. Provoz na silnici kolem letiště postupně houstl. V dálce bylo slyšet a vidět vlaky projíždějící z Brna a na Brno.