Výlov sektů "uskladněných" na dně přehrady, kde panuje stálá teplota čtyři stupně Celsia, je již tradicí. První lahve tam firma uložila v roce 2000. Počet lahví má připomenout 908 let od první historické zmínky o Vranově nad Dyjí.
Lahve se od počátku roku prodávaly ve veřejné internetové aukci. Vyvolávací cena sektu byla 1 499 korun. Třetina částky jde na náklady výlovu, zbytek činí výtěžek pro Centrum Paraple.
Nejštědřejší majitel čerstvě vytažené láhve dal za sekt 4 628 korun, loni to bylo 4 129 korun.
Sekt se vyrábí metodou kvašení v lahvi z hroznů odrůd Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Muškát moravský, všechny z ročníku 2007. Pro lepší scelení chutí a vůní všech tří odrůd byly loni na podzim smíchány už nasbírané hrozny.
Sekt má podle Kalaše díky podmínkám na dně přehrady bohatší perlení a lepší chuť i vůni.