ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Ježek, MF DNES

Manžela obvinila z podivných sexuálních praktik, nyní sama půjde do vězení

  • 117
Začala vykládat, že její bývalý muž nosil oblek kočičky, v němž před jejich dětmi školkového věku močil a kálel. Teď sama žena musela před brněnský krajský soud, který jí za křivé obvinění vyměřil 3,5 roku vězení.

Spor mezi manželi se táhne už několik let. Vše začalo rozvodem, kdy žena exmanžela nejprve obvinila, že ji obalil potravinářskou fólií a znásilnil. Policisté ale tehdy konstatovali, že způsobem, jakým znásilnění popisovala, jej vůbec provést nelze.

Žena tedy vytáhla těžší kalibr. Začala vykládat, že její bývalý muž nosil oblek kočičky, v němž před jejich dětmi školkového věku močil a kálel.

Muži tenkrát hrozilo až dvanáct let za znásilnění a další trestné činy. Soud ho nakonec osvobodil a na lavici obžalovaných usedla jeho bývalá manželka, která za křivé obvinění dostala 3,5 roku nepodmíněně. O verdiktu jako první informovaly Novinky.cz

„Své děti obžalovaná dlouhodobě povzbuzovala ve fantaziích a vymýšlení si údajných praktik svého otce, které měl provádět v nepřítomnosti matky. Neustále je podrobovala různým psychologickým sezením v krizových centrech, kde byla nezletilá na více než dvaceti konzultacích neustále dotazována na údajné praktiky otce a na údajný kostým kočičky, tyto praktiky byla nucena popisovat i před policejními orgány, orgány sociálně právní ochrany dětí a dalšími osobami,“ zdůvodnila mluvčí brněnského krajského soudu Klára Belkovová.

Podle rozsudku navíc žena svým dlouhodobým negativním ovlivňováním narušila vztah mezi dětmi a otcem. 

„Dodnes probíhají asistovaná setkání v krizovém centru pro děti a dospívající, kde se již děti čím dále více chovají k otci odtažitě,“ dodala Belkovová.