Zloděj kradl kasičku přímo před kamerou, policii nejdříve nikdo nevolal

  • 9
Hned dvě kamery zachytily muže, jak v brněnském nákupním centru poblíž brněnského hlavní nádraží krade kasičku s penězi, které měly putovat zdravotně postiženým. I přes tento detailní dohled ostrahy obchodního domu ale policie dorazila na místo až se zpožděním. Nikdo z přihlížejících totiž policisty nezavolal.

Na záznamu je vidět, jak mladý muž v černé bundě s kapucí a v modrých riflích se nejdříve rozhlíží po okolí. Posléze přijde ke kasičce a snaží se ji násilím otevřít. 

To se mu povedlo a odnesl si odtud tisíce a možná i desetitisíce korun. Na místě totiž ještě zhruba devět stovek nechal, ale v drobných mincích, se kterými se asi nechtěl tahat.

Celá událost z poloviny minulého týdne nemohla uniknout další mladé dvojici, která seděla na lavičce hned v těsné sousedství kasičky. „Je možné, že se s pachatelem znají. Před krádeží si k nim totiž na chvíli přisedl,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Jediný, kdo si nekalého počínání všiml a reagoval na něj, byla procházející žena. „Ta sice pachatele oslovila, ale bohužel nezavolala na tísňovou linku. O krádeži se tak policisté dozvěděli až se zpožděním,“ doplnil mluvčí.

Na místo nedorazila ihned ani žádná ostraha nákupního centra. Ta si všimla až později tentýž den všimla vylomené kasičky, a tak zavolala policisty.

Kriminalisté nyní pátrají po totožnosti nejen pachatele, hovořit by chtěli i s dalšími svědky ze záznamu. „Pokud tedy osoby na snímcích poznáváte, dejte nám vědět na lince 158,“ dodal Chaloupka.