ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Cizí žena si mu postěžovala na těžký osud, pak muže v jeho bytě okradla

  • 23
O své úspory přišel jednačtyřicetiletý muž z Brna, který si domů pozval ženu, již předtím potkal na ulici. Když usnul, ukradla mu v bytě peníze i mobil. Zlodějku, po které policisté vyhlásili pátrání, se již podařilo dopadnout.

Muž nejspíš doplatil na svou lehkovážnost. Na konci října ho v brzkých ranních hodinách u brněnského hlavního nádraží oslovila žena, která mu začala vyprávět o své údajné tíživé životní situaci.

„Dobrodinci se nad jejím osudem zželelo. Nabídl jí pomoc a pozval ji k sobě do bytu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Jenže když muž usnul, žena naopak zbystřila a začala pečlivě prohledávat celý byt. „Z nejrůznějších míst postupně odcizila finanční hotovost ve výši 51 tisíc korun a mobilní telefon v hodnotě jeden tisíc korun,“ přiblížil mluvčí.

Když ruchem žena muže vzbudila, zeptala se ho, jak se má z domu dostat. Ten až teprve po chvíli zjistil, že byl okraden. „Rozespalý za zlodějkou vyběhl na ulici, ale ta s kořistí obratně zmizela v brněnských ulicích,“ sdělil Vala.

Policistům z brněnských Žabovřesk se podařilo zajistit kamerové záznamy. „Ty zachytily ženu, která se v inkriminovanou dobu pohybovala v bytovém domě,“ dodal mluvčí.

V pondělí 18. listopadu policisté informovali, že se jim ženu podařilo vypátrat.