VIDEO: Kapsářka využila tlačenici v obchodě, muži vzala z tašky 80 tisíc

  • 6
Nepozornosti muže při nakupování v Hatích na česko-rakouských hranicích využila pohotová kapsářka, která mu z tašky vytáhla osmdesátitisícovou hotovost. Akci, které přihlížela parťačka pachatelky rovněž hledaná kvůli kapesním krádežím, zachytily kamery. Policisté známou dvojici poznali a jednu ze zlodějek už dopadli.

Ostřílené zlodějky z Bulharska si na konci minulého roku svou oběť zřejmě vyhlédly už ve chvíli, kdy si muž u obchodního centra v Hatích na Znojemsku vybral z bankomatu 80 tisíc korun a vyrazil do zdejších prodejen.

Muž sice u tašky zavěšené přes rameno zapnul zip, přesto byl do hodiny bez peněz. Počínání kapsářky odhalily bezpečnostní kamery.

„Jedna z nich muži nejprve rozepnula zip v horní části tašky a nakonec se pohotově zmocnila celého balíčku volně uložených bankovek. To vše se odehrálo v prodejně, kde si vybíralo zboží více lidí. Tlačenice a natahování se jeden přes druhého tak vůbec nepůsobilo podezřele,“ přiblížila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Policisté díky záznamu zjistili, že ženám na záznamu je jednatřicet a dvaatřicet let, mají trvalé bydliště v Bulharsku, ale v poslední době pobývají ve Vídni. Rakouští policisté už totiž po nich kvůli podezření z opakovaných krádeží pátrali.

Mladší z žen, která muži peníze z tašky vytáhla, se podařilo zadržet, když se znovu do Hatí vrátila. Nyní je ve vazbě a hrozí jí až pět let vězení. Po druhé kapsářce policisté stále pátrají, ukradené peníze se jim zajistit nepodařilo.