ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lundák, MAFRA

Řidiče z noční nehody testují na koronavirus, hasiči dezinfikovali auta

  • 4
Tragická noční nehoda na Vyškovsku při níž zemřeli dva lidé a čtyři se zranili, má nový rozměr. Řidič, který nejspíš za volantem usnul, měl teplotu. Teď ho testují pro podezření na koronavirus. Záchranáři i další zasahující složky čekají na výsledky.

Hasiči se o tom, že má řidič dodávky přijíždějící ze zahraničí teplotu, dozvěděli na místě až během prvních vyprošťovacích prací. „Ihned jsme na místě provedli dezinfekci osob i vozidel,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. 

Po nočním zásahu jim směna skončila, takže teď jsou doma, bez kontaktu s kolegy.

O situaci byli bezprostředně informováni i záchranáři. Ti měli na místě šest aut, tři lékařské a tři záchranářské. „Zdravotníci zatím nejsou v karanténě, zatím k tomu není důvod, protože jde zatím o krátký čas, který uplynul od kontaktu s podezřelým. Nemohou tak potenciálně případnou nákazu šířit,“ vysvětlila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Jak hasiči, tak záchranáři vyčkávají na výsledky testů. Podle toho pak případně zavedou opatření. „Policisté zasahující u nehody jsou izolování tak, aby nemohlo dojít k případnému dalšímu přenosu, jsou také vybaveni rouškami. Vozidla, vybavení i uniformy byly dezinfikovány,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb. Dál se také zachovají podle výsledků testů řidiče.

Nehoda dodávky a osobního auta se stala na silnici u Bučovic na Vyškovsku dnes krátce po půlnoci. Dva lidé při ní zemřeli, tři utrpěli těžká zranění a řidič dodávky je zraněn lehce. Jednou z verzí příčin nehody je, že právě zraněný řidič dostal za volantem mikrospánek. Kvůli vyšetřování byla silnice zhruba deset hodin uzavřená.