Diskuze

Na pomoc do nemocnic vyrazí medici, Masarykova univerzita má ale výhrady

Nemocnicím v personální krizi opět vypomůžou medici. Vláda se však na studenty nemůže spoléhat věčně, zní z brněnské Masarykovy univerzity. Budoucí lékaři musí mít v první řadě šanci vystudovat a dostat kvalitní vzdělání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J65i23ř43í 37B88i35l87í38k

15. 10. 2020 8:32

To je ta systémová logika. Mám málo lékařů ->

Odstřelím 1. stupně => budu jich mít ještě míň

Vytvořím hlídací skupiny, kde se bude riziková skupina zdravotníků více míchat -> budu mít víc nakažených zdravotníků => budu mít ještě míň personálu. Boží, ještě chci zjistit, že bojkotují nabídky firem a vybírají si jen malou domů a pochopím tuto vládu :(

0 0
možnosti
RP

R98o53m53a49n 68P28o84l36a62k

14. 10. 2020 14:38

Hlavne by jste meli take neco zaplatit medikum , co budou muset chodit delat do nemocnic !!!

Ne jen hospodam a umelcum .

1 0
možnosti
JK

Ale o tom, ze nekdo nema rousku, to neni. To jsou marginalni jednotlivci. Jedine, co pomaha, je nesdruzovat se. Ale otazka je jestli to opravdu chceme. 2-3 tydny to lze, ale co pak? Podivejte se na Argentinu, kde je karantena od brezna tj. 7 mesicu. Nejenze to nepomaha a cisla neustale rostou, ale nici to zivoty lidi vic, nez virus. 1/2 lidi chlasta, 6 z 10 lidi spadlo do pasma chudoby, 42 tisic podniku zkrachovalo a navic uz tu karantenu lidi nedodrzuji, protoze to proste nejde.

1 2
možnosti
MN

"Ale o tom, ze nekdo nema rousku, to neni." ... naopak, rouska je ten nejjednodussi a uplny zaklad, co pro to muze jednotlivec udelat. A pokud lidi nechapou, ze takovouto prkotinou ovlivni nejen sireni, ale i pripadny prubeh nemoci u sebe sama, tak pak nastupuji opatreni "jak pro blbe", ktera se pak nelibi nikomu.

"Schopnost" vlady neni potreba komentovat. Ale kazdy muze zacit sam u sebe, protoze tohle za nas nikdo jiny nevyresi ;)

3 0
možnosti
Foto

Medik, který v této situaci nechce pomáhat, nemůže být v budoucnu dobrým lékařem.

1 11
možnosti
AK

A za pár let přijdete na pohotovost se slepákem a dozvíte se, že ten semestr, kdy se braly slepáky, se zrovna vypustil ;-)

Myslím si, že medina je celkem těžká i když se škola nezavře. A že ti studenti tuší, že druhá vlna bude dlouhá. Případně krátká, ale brzy pak přijde vlna třetí. :-(

7 0
možnosti
Foto

P80e98t69r 14V45a85ř61á55k

14. 10. 2020 10:31

Frustraci studentů plně chápu. V podstatě pykají za neschopnost státu se jakkoliv připravit na současnou situaci. Ano, kdekdo (včetně mě) to přes léto zlehočoval, myslel, že už je to za námi. Ale vláda snad byla v kontaktu s odborníky, kteří jí měli říct, že to, co se děje teď, je jeden z možných scénářů, a vláda se na to měla připravit. Nepřipravila a tohle jsou následky.

23 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti